جاذبه هاجهانگردیمجله

دیوار بزرگ چین

یکی از دیدنی های چین که جزء جاذبه های هفت گانه دنیا محسوب می شود، دیوار بزرگ چین می باشد. این دیوار جزء بزرگ ترین دیوار های موجود در سراسر دنیا می باشد که توسط 19 سلسه دیوار چین بزرگترین دیوار در جهان که توسط ۱۹ سلسله‌ مختلف طی دو هزار سال به دست میلیون‌ ها کارگر ساخته شد، ساخت این دیوار از قرن هفتم قبل از میلاد تا قرن شانزدهم به طول انجامید، دیوار بزرگ چین نمادی از فرهنگ، غرو ملی و مقاومت مردم چین می باشد و امروزه یکی از محبوب ترین و معروف ترین جاذبه های گردشگری در جهان بشمار می رود. دیوار چین یکی از بزرگترین و طولانی ترین سازه های مهندسی و نظامی و دفاعی از لحاظ زمان ساخت در جهان است.آس چارتر به شما این امکان را می دهد تا با کمترین هزینه و کمترین زمان بتوانید بهترین بلیط هواپیمای خارحی خود را از این سامانه دریافت نمایید.

تاریخچه ساخت دیوار بزرگ چین

دیوار بزرگ چین برای حفاظت و پیشگیری از یورش ملیت‌های شمالی هیونک هو و مقابل مهاجمان مغول ساخته شد، قدمت این دیوار به سده پنجم تا هشتم قبل از میلاد بازمی ‌گردد. دیوار بزرگ چین یکی از بزرگترین تصمیماتی بود که در زمان حکومت امپراطور شین هوانگ گرفته شد و وی دستور داد که این تمامی شهرهای بزرگ چین دیوار دور شهر خود را برداشته و فقط یک دیوار بزرگ بر دور آنها ساخته شود. این در حالی بود که 9 استان بزرگ در چین دیواری از غرب به جایو گوان و از شرق به ساحل رود یالو جیان داشت که بر اثر سقوط سلسله چین و مرگ پادشاه چین شی هوان بیشتر این دیوار از بین رفته بود یا براثر اشغال شهرها خالی از سکنه شده بود و دیوار ها تخریب شده بود، به همین دلیل تصمیم گرفته شده دیواری بزرگتری بسازند که از شای کوان در خلیج پوای تا چایکومان  در گانسو را پوشش می داد. در طول ساخت این دیوار بزرگ که یکی از عجایب جهان شناخته می شود، یک دوک از سلسله ژو، اولین امپراتور سلسله کین، امپراتور وو از سلسله هان و ژنرال کی جیگوانگ از سلسله مینگ مهم ‌ترین نقش را در ساخت این دیوار بزرگ داشتند. دیوار بزرگ چین توسط سلسله های مختلف بعد از میلاد در طول ۲۰۰۰ سال ساخته شد. دیوار بزرگ چین از چندین دیوار تشکیل شده که در راستای هم قرار گرفته اند و دیوار بزرگی به طول 21 کیلومتر را تشکیل داده است، از بزرگترین قسمت های به جای مانده دیوار چین که حدود ۸۸۵۰ کیلومتر کشیده شده است، این دیوار مربوط به سلسله مینگ است که در دهه ۱۴ تا ۱۷ میلادی حکومت می کردند.


دیوار چین در دوره حکومت سلسله کین

در دوره سلسله کین امپراتور آن دستور به ساخت دیوار چین داد که از حدود 300 هزار سرباز و همچنین تعدادی از مردم روستایی و کشاورزان نیز در ساخت آن استفاده شد، آنها برای ساخت این دیوار برای تهیه مصالح ابتکاری استفاده می کردند، به دلیل طولانی بودن این دیوار، دیوارهایی که از کوه عبور می کرد از سنگ و دیوارهای عبوری از دشت ها از خاک کوبیده و دیوارهای عبوری از صحرا از شن و گیاهان بومی صحرا مصالح تهیه و استفاده می شد.

دیوار چین در دوره حکومت سلسله هان

بعد از دوره حکومت کوتاهی که سلسله کین داشت، سلسله هان روی کار آمد، سلسله هان حدود چهار قرن حکومت کرد و در این مدت حکومت خود و بر روی این دیوارها سرمایه ‌گذاری زیادی انجام داد و برج‌ها و سایر تجهیزات دفاعی و استحکام دیوار چین را ایجاد کرد، در این دوره از حکومت این دیوار تا بیابانی از لیائودونگ در شرق تا منطقه شین جیانگ به غرب امتداد یافت، آن هم بخاطر وجود جاده ابریشم و حفاظت از تاجران در برابر حمله راهزنان بود.

دیوار چین در دوره حکومت سلسله های دوک‌ها

سلسله‌ های دوک‌ها در دوره حکمرانی خود در کوه های مرزی برای جلوگیری و جنگی که میان کشورهای جنگجو و میان دوک‌ها برپا شده بود دیواری ساختند که امپراتور چین شی هوان بعد از وحدت رساندن دولت چین دیوارهای دوک‌ها در مرزهای شمالی را به هم متصل کردند تا از حملات دشمن به قسمت  های شمالی جلوگیری کند. در این دوره تا سال ۲۲۱ پیش از میلاد طول دیوار چین فقط ۵۰۰۰ کیلومتر بوده است. که در دوره حکومت سلسله هان طول این دیوار به ۱۰ هزار کیلومتر رسید. که در طی تاریخی حدود 2 هزارسال و در دوران مختلف حکومتی در چین این دیوار بزرگ ساخته شد که پس ازهزاران سال از بین نرفته و این اثر تاریخی و باستانی نشان دهنده سمبل روحیه ملیت چین است.

دیوار چین در دوره حکومت سلسله سونگ

در سال های ۱۱۲۷تا ۱۲۷۹ میلادی در طول سلسله سونگ، بارها ارتش نیرومند و جنگجویان مغول که تحت رهبری چنگیزخان بودند قصد حمله و اشغال امپراتوری چین را داشتند، ارتش مغول بخاطر استحکامات دیوار چین غلبه بر آن‌ کار بسیار دشواری برای آنها بود و برای شکست سلسله سونگ راه‌های نفوذی از اطراف و داخل دیوار پیدا کردند و توانستند در سال ۱۲۷۹ با شکست دادن این سلسله ۱۰۰ سال بر تمام چین حکومت کنند. در طی این صد سال حکومت مغول بر چین دیگر کسی از دیوار بزرگ چین حراست نکرد و دشمنی نیز این دولت را تهدید نکرد.

دیوار چین در دوره حکومت سلسله مینگ

سرانجام در سال ۱۳۶۸ میلادی چینی‌ها توانستند با عقب راندن مغول‌ها قدرت را دوباره به دست بگیرند و در این دوره حکومت سلسله مینگ آغاز شد، و دوباره دیوار بزگ چین بازسازی شد و حدود ۲۵ هزار برج نگهبانی در آن ساخته شد، در این میان کارخانه‌های آجر در کنار دیوار چین ساخته شد، و مردم چین با استفاده از آجرها و سنگ‌ و ملات آهک دیوار چین مرمت شد و از حدود ۱۰۰ میلیون تن آجر در ساخت آن بکار رفت که این بازسازی بیش از ۱۰۰ سال به طول انجامید و سرانجام در پایان قرن شانزدهم دیوار بزرگ چین تکمیل شد. که می توان گفت حدود ۸۸۵۱٫۸ کیلومتر از دیوار چین در دوره سلسله مینگ ساخته شد. سلسله مینگ در بازسازی این دیوار پلاک‌ها و نقش‌برجسته‌های تزیینی در بخش‌های نزدیک به پکن و جویونگ‌ گوان و دیواریان‌ هچنگ در دیوار چین ایجاد کردند که در اکنون نیز وجود دارد و به چشم می خورد. سلسله مینگ در طول دوران حکومتش دستاوردهای درخشانی داشته است، سرامیک و نقاشی از دستاوردهای مشهور در سلسله مینگ است. بعد سه قرن از فروپاشی سلسله مینگ، روشنفکران چینی ساخت دیوار چین را نمادی از اشتباه می دانستند که باعث هدردادن جان انسان‌ها و منابع عظیم بوده است.

ساختار دیوار بزرگ چین

دیوار بزرگ چین حدود 221 قبل از میلاد ساخته شد، دیواری که امروزه به‌عنوان نمادی از قدرت پایدار تمدن چین  ویک شاهکار باور‌نکردنی مهندسی در جهان بشمار می رود. طول تقریبی دیوار چین حدود  ۲۱.۱۹۶ کیلومتر، یکی از بزرگترین و طولانی‌ترین سازه دست بشر بر روی زمین است. ارتفاع این دیوار  به انداره ۲۵  فوت وعرض آن بین ۱۵ تا ۳۰  فوت در بعضی از قسمت ها متغیر است، ارتفاع برج و باروی دیوار چین ۱.۸ متر، ارتفاع جان ‌پناه‌های دیوار چین حدود ۱.۲ متر، در فاصله هر ۵۰۰ متر یک برج قرار دارد. این دیوار بزرگ ترین سنگر دفاعی جهان که نتیجه رنج و زحمت میلیونها چینی در دوره باستان چین بوده است و از ۹ استان لیائونینگ، هبئی، تیانجین، پکن، مغولستان داخلی، شانشی، شاآنشی، نینگ شیا و گانسو عبور می ‌کند. در ساخت این دیوار از خاک محلی استفاده شده است، آنها خاک غنی از رس، سنگ، خاک، ماسه، آجر، آرد برنج را با تکنیک  Hangtu می ساختند، در این روش خاک کوبیده را روی لایه‌های چوب ریخته و می‌کوبیدند و در تمام لایه ها از همین روش استفاده می کردند، که هرلایه ارتفاعی حدود ۱۸ سانتی‌متر داشت که با کوبیده شدن ارتفاع آن به ۱۳ سانتی‌متر می ‌رسید و مواد را با دست، طناب، گاری وبز تحویل می دادند. ساخت دیوار چین از درایت، فداکاری، خون، عرق و اشک سربازان، کشاورزان، شورشیان در بندی ساخته شده است که از خانواده ها جدا شده و بسیاری از آنها در ساخت این دیوار جان خود را از دست دادند و در همین دیوار دفن شدند اما هیچگاه جسد آنها پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا