اردبیل از شهر های مرکز استان در شمال ایران می باشد. این شهر درنزدیکی مرز جمهوری آذربایچان بوده است. اردبیل دارای ارتفاعات زیادی می باشد که از سرد ترین شهر های ایران محسوب می شود. جمعیت این شهر حدود 800 هزار نفر می باشد. از جاذبه های طبیعی اردبیل می توان به دریاچه شورابیل، دریاچه نئور، جنگل فندقلو، پیکر سنگی بابا داوود عنبران و شهر توریستی این شهر در نزدیکی سرعین می باشد. جزء مقاصد پربازدید شمال غربی ایران اردبیل محسوب می شود، این شهر با سابقه ی 3 هزار ساله پر از آثار باستانی و دیدنی محسوب می شود. اردبیل از مناطق بسیار قدیمی ایران است که براساس شواهد و قرائن یافت شده در حدود 5 هزار سال قدمت دارد. در اردبیل آثار تاریخی بسیار زیادی وجود دارد که نشان دهنده ی قدمت بلای این شهر می باشد. ما در این مقاله می خواهیم شما را با دریاچه نئور اردبیل آشنا کنیم که در سفرتان به اردبیل اطلاعات کافی را کسب کرده باشید، پس با ما تا پایان مقاله همراه باشید.
معرفی دریاچه نئور اردبیل
دریاچه نئور در ارتفاع 2500 متری از سطح دریا قرار دارد در واقع این مکان دارای دو دریاچه با متراژ تقریبی حدودا 0 و 180 هکتار می باشد. که در فصل بهار یکی می شود و با 5/5 تا 13 متر به ابعادی در حدود 200 هکتار می رسند و پذیرای توریست های تور سوباتان و علاقه مندان از سرتاسر کشور می باشد. نام این دریاچه، ریشه ای مغولی دارد و به معنی دریاچه می باشد. نئور در زبان ترکی به معنی دریاچه ای می باشد که رودخانه ای به آن وارد نمی شود. دریاچه نئور معمولا از برف های سالیانه به همراه چشمه های بزرگ و کوچک اطراف دریاچه تامین می شود. تعداد زیادی از این چشمه ها برای مصرف کشاورزی بسیار مناسب هستند زیرا دریاچه های آن ها همانند نئور شیرین می باشد. این دریاچه یکی از جاذبه های دیدنی اردبیل محسوب می شود.
مسیر دسترسی به دریاچه نئور اردبیل
اینجا دشتی بکر می باشد که نباید انتظار چیز زیادی از آن را داشته باشیم. این منطقه یک سرویس بهداشتی، بوفه، سکو برای پهن کردن زیلو و تخت هایی برای اجاره دارد. در فصل سرما نئور سه تا پنج ماه یخ می بندد. دمای منفی 20 درجه، از پنج متر عمق دریاچه، حدود 80 سانتی مترش تبدیل به یخ می شود و آن را به یک پیست اسکی طبیعی تبدیل می کند. همین امکانات هم برای آنهایی که عاشق سفر ماجرجویانه هستند زیاد از حد است. این دریاچه در منطقه ای کوهستانی قرار دارد که قله های زیدی دور و اطراف آن وجود دارد. اگر شما هم اهل کوهنوردی هستید می توانید از کوهنوردی در این جاذبه های اردبیل و اطراف آن لذت ببرید. مخصوصا اینکه منظره ای را از بالای کوه ببنیدکه تماما از بالای کوه سرسبز و محسور کننده هستند. علاوه بر این ها در فصل گرم این منطقه پوشش گیاهی کاملا متنوع و خاصی دارد. به طوری که اگر کمی وارد باشید می توانید انواع گیاهان دارویی و خوراکی از بابونه گرفته تا حتی کنگر و خاکشیر را پیدا کنید و بچینید.
بهترین زمان سفر به دریاچه نئور
همان طور که می دانید منطقه خلخال و تالش دارای آب و هوایی سرد و خنک می باشد. در فصل تابستان دریاچه نئور بسیار خنک و خوب می باشد شما می توانید در این زمان هم به این منطقه سفر کنید زیرا دمای هوا در این منطقه بیش از 25 درجه سانتی گراد نمی شود. با توجه به این اطلاعات می توان گفت اواخر بهار و تابستان زمان بسیار مناسبی برای سفر به این منطقه می باشد. با توجه به سرمای زمستان در این منطقه بهتر است که در زمستان، به این منطقه سفر نکنید. بازهم اگر مشکلی با سرما ندارید می توانید در هر موقع از سال به این جاذبه ی گردشگری اردبیل سفر کنید و غرق در زیبایی های خاص آن شوید، اما به طور کلی بهار بهترین زمان بازدید از این جاذبه ی طبیعی الهی می باشد. بهار دریاچه نئور از اردیبهشت ماه شروع می شود، در فصل بهار با آب شدن برف ها سطح آب دریاچه به بالاترین حد خود می رسد و زیبایی آن را دو چندان می کند. پس پیشنهاد می کنیم حتما در این زمان به نئور اردبیل سفر کنید.
پوشش گیاهی جانوری دریاچه نئور
در اطراف این دریاچه شگفت انگیز شما می توانید به 70 گونه گیاه دسترسی داشته باشید که هر کدوم از این گیاهیان خاصیت دارویی، صنعتی و خوراکی مخصوص به خود را دارند. در این منطقه همچنین گیاهانی همانند عدس، گندم، بابونه، بومادران، پنج انگشت، آلاله، نعناع، کنگرو خاکشیر جزو مهم ترین گیاهان این منطقه می باشد. زیست جانوری در این منطقه به دلیل کوهستانی و آبی بودن آن دو نوع موجودات زنده خشکی زی و آبزیدر وجود دارند، به طوری که 90 گونه جانوری بومی و مهاجر در منطقه دریاچه نئور زندگی می کنند، که شامل 70 گونه آبزیان، 2 گونه دوزیست، 23 گونه پستاندار و 48 گونه پرنده هستند. به خاطر وجود زال و صدف در داخل دریاچه نئور غذای خوبی برای ماهی های قزل آلا به شمار می رود و به همین دلیل فضای مناسبی برای پرورش ماهی قزل آلا ایجاد شده است. سمور آبی به عنوان تنها پستاندار دریایی در این دریاچه می باشد. آبزیان دریاچه نئور عبارتند از پلانکتون ها، صدف رده شکم پایان، صدف دو کفه ای زالو، ماهی قزل آلای رنگین کمان، سنجاقک می باشند. از دوزیستان این دریاچه عبارتند از مار افعی، مار آتشی، مار زنگی، مار آبی، قورباغه، گرگ، گوسفند، سمور، راسو، خارپشت اروپایی، موش صحرایی، لاک پشت، اسب، خفاش، خرگوش، روباه، قورباغه مردابی و … در این دریاچه و اطراف آن زندگی می کنند.