تهران از جذاب ترین شهرهای ایران که دارای جاذبه های تاریخی و طبیعی بسیار زیادی می باشد، موزه دار آباد تهران از دیدنی ترین مکان های گردشگری تهران که سالانه میزبان گردشگران بسیار زیادی از سرتاسر دنیا می باشد، در ادامه همراه ما باشید، تا با موزه دار آباد تهران بیشتر آشنا شوید.
معرفی و تاریخچه موزه دارآباد تهران
موزه دار آباد از جاذبه های دیدنی تهران که در یکی از بناهای تاریخی متعلق به دوره پهلوی راه اندازی شده است، این بنای تاریخی حدود 12000 مترمربع مساحت دارد که در سال 1372 توسط شهرداری خریداری شد و مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت و سرانجام در سال 1376 به موزه طبیعت و حیات وحش تبدیل گشت، موزه دار آباد حدود 2500 مترمربع وسعت دارد و از بخش های مختلفی تشکیل شده است، در موزه دار آباد حدود 26 گونه از موجودات مختلف از جمله خرگوش ها، جوندگان، گوشتخواران، گربه سانان، گوزن، خرس ها، ببرها، فک ها و بیش از 165 گونه پرنده از مجموع حدود 517 گونه پرنده وجود دارد.
بخش ها و دیدنی های موزه دارآباد تهران
موزه دارآباد تهران از مکان های دیدنی تهران که دارای بخش های مختلفی می باشد، موزه دارآباد تهران دارای ۸ سالن و بخش هایی نظیر کارگاه های علمی، دوره های آموزشی، نمایشگاه می باشد. در ادامه با بخش های مختلف این موزه آشنا شوید.
بخش فسیل شناسی موزه دارآباد تهران
از دیدنی ترین بخش های موزه دارآباد می توان به بخش فسیل ها یا سنگواره ها اشاره کرد، در این بخش فسیل هایی قرار دارد که قدمت آن ها به بیش از یک میلیارد سال پیش به دوران پرکامبرین باز می گردد، مهمترین گونه های فسیل ها و سنگواره هایی که در این بخش وجود دارد، اسپیرفر، پرودوکتوس، زافرانتیس، هگزاگوناریا، اینوسراموس، تریگونیا، اسپوندیلوس، کلیپه استر، کونولوس، شیزاستر، میکراستر، دسموسراس و …. می باشد، از قدیمی ترین فسیل های این بخش تعدادی از فسیل های مرجان، خار پوست، صدف سفالوپود از دوران پالئوزوئیک چندین میلیون سال پیش به سال های 542 تا 251 باز می گردد، همچنین تعدادی دو کفه ای، خار پوست، سفالوپود و شکم پایان به 251 تا 65 میلیون سال پیش باز می گردد که مربوط به دوران مزوزوئیک بوده است.
بخش کانی شناسی موزه دار آباد تهران
از بخش های دیگر موزه دارآباد بخش کانی شناسی است، این بخش دارای اهمیت بالایی می باشد و حدود 4000 گونه کانی در دنیا شناسایی شده که از آن 4000 تا کانی حدود 100 گونه در این بخش از موزه دارآباد تهران قرار دارد، کانی شناسی یکی از رشته های علم زمین شناسی محسوب می شود و از کانی های موجود در این موزه کوارتز، کلسیت، فلوئورین، میکا، لاپیس لازولی، پیریت، مالاکیت، آزبست، فیروزه، تورمالین، رآلگار و… می باشد.
بخش حیوانات تاکسیدرمی موزه دارآباد تهران
بخش حیوانات تاکسیدرمی شده از جذاب ترین بخش های موزه دارآباد می باشد، در این بخش حیوانات و جانداران تاکسیدرمی شده ی زیادی از آسیای میانه و شرقی، اروپا و آمریکای شمالی وجود دارد که از بهترین آنها می توان به حیوانات تاکسیدرمی از آسیای میانه و شرقی مانند: پیتون، درازترین مار دنیا، طاووس نر و ماده هند و سریلانکا، ببر بنگال و … اشاره کرد، همچنین بزرگترین گوزن دنیا بنام موس، شاموا، گوزن زرد اروپایی، خرس قهوه ای از آمریکای شمالی و ببر سیبری و قوچ ارمنی، آهو، قوچ البرزی، شوکا، شاه بوف، قرقاول، فلامینگو و… که از شمال غرب ایران، پرندگان تاکسیدرمی شده بومی و مهاجر، فیل ماهی خزر با طول بیش از 4 متر و گونه های جنگلی خزر از شمال ایران و دیگر حیوانات تاکسیدرمی نظیر مارال، گراز، گربه سانانی چون پلنگ، گربه جنگلی، گربه پالاس، سیاه گوش و سگ سانانی چون شغال، روباه و گرگ، پرندگان زیبایی همچون عقاب و شاه بوف، طاووس نر، کاسکو، طوطی، کبک و خرگوش ها و … اشاره کرد.
مجسمه دایناسور گیاهخوار موزه دارآباد تهران
مجسمه دایناسور گیاهخوار بنام کامپتوزروس از دیگر جاذبه های تهران در موزه دارآباد که این دایناسور در دوران ژوراسیک در ایران زندگی می کرده است، دایناسور گیاهخوار موزه دارآباد دارای 6 مترطول آن و 2.7 متر ارتفاع می باشد، رد پای کشف شده این دایناسور غول پیکر حدود 42 سانتیمتر طول، 25 سانتیمتر عرض و 4 سانتیمتر عمق می باشد که در سنگواره ای توسط مهندسین و محققانی فرهاد رازی، دکتر علی میثمی، مهندس امیرحسین چیذری و مهندس سیامک خدابنده کشف و قالب گیری شده است. مجسمه دایناسور گیاهخوار توسط هنرمندان ایرانی و افغانی در یزد طراحی و ساخته شده است.
بخش خزندگان و آبزیان موزه دارآباد تهران
بخش خزندگان و آبزیان از جذاب ترین بخش های موزه دارآباد می باشد که در آن انواع آبزیان زیبا آب شیرین از آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی و ماهیان آب شور از خلیج فارس وجود دارند، همچنین خزندگانی و آبزیان تاکسیدرمی شده مانند انواع مارهای سمی و نیمه سمی نیز در این بخش زیاد وجود دارد.
بخش پستانداران موزه دارآباد تهران
بخش پستانداران موزه دارآباد نیز از دیگر بخش های این موزه می باشد که در آن نادرترین پستانداران ایران و جهان مانند: گور ایرانی و یوزپلنگ ایرانی در معرض انقراض و همچنین انواع لاشخورها به نام دال و شغال، روباه، کفتار، کاراکال و … به نمایش گذاشته شده است.
مسیر دسترسی به موزه دارآباد تهران
برای دسترسی به موزه دار آباد تهران می توانید از وسایل نقلیه مختلف همچون: مترو، اتوبوس و اتوبوس و یا خودروی شخصی استفاده نمایید، اگر از اتوبوس استفاده می کنید در هر مسیری از تهران که سوار اتوبوس می شوید در ایستگاه تجریش دارآباد پیاده شوید و همچنین تاکسی و یا خودروی شخصی نیز باید در محدوده دارآباد و خیابان آجودانیه به سمت موزه بروید.
هزینه بازدید از موزه دارآباد تهران
موزه دارآباد تهران دارای ورودی می باشد، که با پرداخت مبلغی می توانید بلیط بازدید از موزه را تهیه نمایید و به بازدید از بخش های مختلف از موزه دارآباد بپردازید.
ساعات بازدید از موزه دارآباد تهران
برای بازدید از موزه دارآباد تهران می توانید همه روزه بجز شنبه ها از ساعت ساعت ۸ صبح الی ۲۰ به بازدید از موزه دار آبباد بپردازید، لازم است بدانید این زمان بازدید مخصوص نیمه اول سال می باشد و در نیمه دوم ساعات بازدید از موزه از ساعت ۸ صبح الی ۱۸ می باشد.
آدرس موزه دارآباد: تهران، میدان نیاوران، خیابان دارآباد، بعد از آجودانیه، خیابان موزه