قوچان شهری ترک و کورد نشین با نام تاریخی دراستان خراسان شمالی و رضوی می باشد. این شهر در 120 کیلومتری مشهد قرار دارد و شهر داری قوچان در سال 1304 تاسیس شد. یکی از قدیمی ترین شهر های ایران قوچان می باشد. که در منابع تاریخی بسیار متعددی وجود داشته. این شهر اولین پایتخت اشکانیان ثبت شده است. شهر قوچان یکی از شهر های دیرینه و حتی باستانی ایران می باشد. در این مقاله می خواهیم به جاذبه های دیدنی قوچان بپردازیم. معرفی شهر قوچان بهانه ای می باشد تا از طریق آن بتوانیم به تمامی افراد در سرتا سر کشورمان این شهر و تمامی جاذبه های آن را معرفی کنیم. پس تا پایان این مقاله ما را همیاری کنید.
آس چارتر به شما کمک میکند در کمترین زمان بهترین و ارزان ترین بلیط را تهیه کنید برای دریافت بلیط مشهد کلیک کنید
دره شمخال قوچان
یکی از شاهکار های زیبای معماری ایران، دره شمخال می باشد. دره شمخال در 10 کیسلومتری جنوب شرقی باجگیران قرار دارد. قوچان تا دره شمخال حدودا 85 کیلومتر می باشد. برای دسترسی به دره شمخال شما باید در ابتدا خودتان را به روستای شمخال در شهرستان قوچان برسانید. دره شمخال از مقاصد گردشگری و جاذبه های طبیعی قوچان محسوب می شود. طول دره شمخال حدود 18 کیلومتر می باشد و ارتفاع آن تا حدود 200 متر برآورد می شود. یکی از مهم ترین دلایلی که این گردشگران زیادی را به خود جذب کرده است آب و هوای مطلوب و متعادل این جاذبه زیبا می باشد. چشمه های دیدنی و بی نظیر این دره رفته رفته تبدیل به رودخانه ای پر آب می شود که شالیزار های درون گر را سیراب می کند. در قسمت های زیادی از دره شمخال درختان گردو جنگلی با قدمت بیشتر از 200 سال وجود دارد که به این محیط زیبا و بی نظیر جلوه ی بسیار زیبا و خاصی می بخشد. دره ی شمخال در اصل یک دره ی کاملا مستقیم نیست این دره در مسیر خود پیچ وخم های بسیار دیدنی و شگفت انگیزی را دارد. یکی از جذاب ترین گزینه های گردشگری طبیعت گردی می باشد و بسیاری به دنبال پیدا کردن جاهای بکر و رویایی برای یک تجربه طبیعت گردی متفاوت هستند. سفر به دره شمخال نازمند رعایت موضوعات ایمنی و به همراه داشتن وسایل و تجهیزات لازم است.
سد تبارک قوچان
یکی از سد های جذاب استان خراسان رضوی که توی شهر قوچان و روی دریاچه تبارک قرار گرفته، گردشگران بسیاری را به خودش جذب می کند. یکی از زیباترین سدهای شمالی یعنی سد تبارک در 21 کیلومتری شمال شرقی شهر قوچان قرار دارد. از ویژگی های بارز این سد می شود به مرتفع بودن تاج و عرض سد اشاره کرد به طوریکه ارتفاع تارج به 193.5 و عرض تاج به چیزی حدود 10 متر می رسد. نوع سر ریز این سد به شکل سُرُره و مخزن سد، 60 میلیون متر مکعب ظرفیت دارد. سد تبارک قوچان برای کنترل سیلاب های منطقه ای و تامین آب مورد روستای تبارک آباد و شهر قوچان ساخته شد. اما متاسفانه در حال حاضر به دلیل کم آبی حجم آب سد بسیارکم شده و با وجود بارندگی های متوالی، در سال های اخیر حجم آب مخزن به 7 میلیون متر مکعب رسیده است. یکی از عجیب ترین ویژگی های سد تبارک این می باشد که رودخانه ای که به این سد میریزد یکی از سر شاخه های رودخانه اترک محسوب می شود. به همین دلیل می باشد که می توانید انواع ماهی های جنوبی مثل ماهی کپور را مشاهدا کنید. یکی از تفریحات بسیار لذت بخش برای اهالی این منطقه و کلا مسافران و گردشگرانی که به سد تبارک سفر می کنند، ماهی گیری می باشد برای افرادی که ماهیگری را به صورت حرفه ای بلد هستند و مجوز صید ماهی دارند یه لوکیشن ایده آل به حساب می آید.
موزه ی مردم شناسی قوچان
اگر به فرهنگ و هنر تمامی مناطق جهان و یا حتی اطرافتان علاقه داشته باشید، به احتمال زیاد موزه ی مردم شناسی از جاذبه های تاریخی قوچان محسوب می شود که مساحتی در حدود 300 متر مربع دارد. در مجموع اشیاء و اقلام موزه مزبور با هدف معرفی و نمایش جلوه هایی از مردم شناسی و غنای تاریخی منطقه با طرح جدید در دو سالن شامل فنون و هنر های سنتی، آداب و رسوم عشایر کرد و نحو معشیت و زندگی آن ها و مشاغل بومی به نمایش درآمده است. موزه ی مردم شناسی قوچان با هدف معرفی معرفی و نمایش آداب و رسوم و موضوعات تاریخی در سه سالن اصلی، نشان دهنده آداب و رسوم عشایر کرد، ازدواج، زندگی، مشاغل بومی، کشتی چوخه، آثار و اشیای تاریخی، فنون و هنرهای سنتی قوچان و حومه، نماد ها، جلوه های موسیقی و اشیا تاریخی این منطقه می باشد.
یخدان نمدمال قوچان
از قدیمی ترین جاذبه های قوچان، یخدان نمدمال می باشد. این جاذبه گردشگری در حاشیه جنوبی شهر قوچان در خیابان شهید رو به روی گورستان قدیمی قرار دارد. قدمت و پیشینه یخدان نمدمال به دوران حکومت قاجار برمی گردد و در سال 1384 خورشیدی این جاذبه ی دیدنی به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد. یخدان نمدمال از خشت و گل ساخته شده است که به شکل مخروطی بلند روی هم ریخته شده اند. این یخدان دارای دو در بود که در حال حاضر یکی از آن ها مسدود شده است. چوب های به کار رفته در اطراف یخدان نمدمال به کار رفته برای حفظ استحکام و مقاوم سازی ان به کار گرفته شده است. یخدان نمد مال در حاشیه جنوبی شهر قوچان، در خیابان شهید بهشتیف روبه روی گورستان قدیمی واقع شده است. مصالح یخدان نمدمال شامل خشت و گل هستند که به شکل مخروطی بلند روی هم ریخته شده اند. این یخدان یا یخچال در قدیم دارای دیوار سایه انداز و حوضچه هم بود که به مرور زمان فرو ریختند و تخریب شدند.